Programma

Ons programma heeft als titel: ‘A bird’s eye view on Value based healthcare’. VBHC is niet nieuw of uit de lucht komen vallen. Elke dag lees je wel iets over VBHC. Om echt grip te krijgen op VBHC en te begrijpen wat het kan betekenen voor ons als een samenleving kan het goed zijn om op grote hoogte naar het hele landschap te kijken, zoals een vogel doet. Een goed overzicht en begrip, niet geïnterpreteerd door iemand maar verteld door de gedachtevader zelf.

 

Het programma wordt op dit moment nog vastgesteld in samenspraak met het wetenschappelijk team van Michael Porter en de overige sprekers. In een dagvullend programma wordt u meegenomen in de verschillende facetten van VBHC.

 

De dag begint met een stevige lecture van 75 minuten van Michael Porter over de essentie van VBHC. Hierop volgend zullen wij een paneldiscussie voeren met Michael Porter en de sprekers over VBHC en de Nederlandse markt. Hierbij is er ook gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen aan Michael Porter.

 

Hierna zullen wij focus leggen op verschillende onderwerpen:

 

-        De visie van de zorgverzekeraar

-        Wat is outcome en hoe meten we dat? 

-        Hoe moet er aandacht besteed worden aan VBHC binnen de opleiding van artsen?

-        Welke weg moeten wij afleggen op het gebied van standaarden?

-        Bancaire wereld en VBHC

-        Wat is de rol van de patiënt in VHBC?

-        Hoe komen wij tot succesvolle VHBC organisaties?

 

Na al deze onderwerpen te hebben besproken eindigen wij de dag met een wrap-up die u laat vertrekken met een bird’s eye view on VBHC.